Ana sayfa Arama Motorları Yerel SEO Nedir ve Nasıl Yapılır?

Yerel SEO Nedir ve Nasıl Yapılır?

11
0

Günümüzde çoğu işletmeleri ya da markaları internet üzerinden öğreniyoruz. Peki kendi işletmenizin internette ne kadar görünür olduğunu biliyor musunuz? Eğer yerel bir işletmeyseniz ve henüz lokal SEO ya da diğer adıyla yerel SEO çalışmalarınızı oturtmadıysanız, o potansiyel müşteriyi kaçırıyor olabilirsiniz. Bu nedenle yerel SEO işletmeler için çok önemlidir.

Hadi hep birlikte yerel SEO kavramının ne olduğuna ve nasıl uygulanması gerektiğine bakalım!

Hubspot’un hazırladığı bir rapora göre Google’da yapılan aramaların %46’sı yerel aramalara sahip ve kullanıcıların %71’i yeni bir lokasyona gitmeden önce arama yapıyor.

Araştırmalara göre yerel işletmelerin %56’sı hala Google My Business’ta yer almıyor.

Yerel SEO’nun Değişimi

Şubat 2005’te Google Maps ortaya çıktı böylelikle Business Center verileri Maps’e aktarılmaya başladı ve işletmeleri haritalarda görebildik. Ocak 2007’de “3 Pack” denilen üçlü yapıya geçildi. Mayıs 2007’de Universal Search hayata geçmeye başladı. Universal Search’den önce kullanıcılar arama yaptığında sadece organic search çıkardı. Görseller, videolar görülmezdi şu anda hepsini görebiliyoruz bu da lokal sonuçları olumsuz etkiledi. Haziran 2007’de Google Maps’te yorum alanı oluştu. Ocak 2008’de Local One Box onlu bir yapıya geçti bu da işletme sahipleri için daha fazla rekabete yol açtı. Mart 2008’de Google kullanıcı deneyimi tarafından bir geliştirme gerçekleştirdi, işletmeler için öneri verebilme özelliği oluştu. Nisan 2010’da Google Places ortaya çıktı ve Places ile birlikte Search kısmı oluştu bunun sayesinde sadece lokasyon bazlı aramalar yapılabiliyor. Mart 2012’de lokasyon bazlı arama güncellemesi oluşturuldu artık şehire hatta konuma göre sonuçlar karşımıza çıkıyor. Mayıs 2012’de Google Plus’ta lokal arama entegre edildi, bunun avantajı da yorum yapma ve okuma için kolay bir alan oluşması oldu. Haziran 2014’te Google My Business açıldı. My Business ile daha temiz bir dashboard kullanma özelliği ve uzun açıklamalar girebileceğimiz bir alan oluşturuldu fakat soru cevap bölümü kaldırıldı. Temmuz 2014’te klasik SEO sinyalleri lokal aramalar için de çok önemli hale geldi. Bu güncellemeden işletme sahiplerinin sayfa yapıları SEO sinyallerine yönelik optimize edilmediyse olumsuz etkilendi.

Yerel SEO Nedir?

Bize coğrafi sonuç gösterecek her türlü aramaya yerel arama diyebiliriz.

Yerel SEO, alakalı yerel aramalardan daha fazla kullanıcı çekmek için web sitenizi “optimize etme” sürecini ifade eder. Bu aramalar Google’da ve diğer arama motorlarında yapılabilir. Ayrıca lokasyon bazlı kullanıcıların anlık olarak yaptığı arama sonuçlarında sizin de ürün ve hizmetlerinizi tanıtmanıza yardımcı olan çalışmalar bütünüdür. Google yerel SEO hizmetleri, işletme ile ilgili tüm temel bilgileri ad, adres, web sitesi, iletişim numarası, çalışma saatleri, hizmetler, sosyal medya profilleri, yerel dizinler ve Google’daki işletme sayfanız olarak düzenleyen sistemdir.

Ayrıca bu durum sadece Google’da yapılmıyor, kullanıcılar artık farklı platformlardan da arama yapıyor. Örneğin; Bing, Yelp, Apple Maps vb.

Bing’te arama yaptığımızda aşağıdaki gibi bir sonuçla karşılaşıyoruz:

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre Google’ın pazar payı %88’dir. Bu nedenle Google’da yerel SEO optimizasyonu bizim için büyük önem taşıyor.

Örnek verecek olursak Google’da “Kadıköydeki cafeler” araması yapıldığında ilk olarak karşımıza çıkan arama sonuçları aşağıdaki gibidir:

Yukarıda görüldüğü gibi iki farklı sonuç türü “snack pack” ve “organik sonuçlar” karşımıza çıkıyor.

Snack Pack, Google arama butonunda arama sorgusuyla en alakalı 3 yerel işletme girişini görüntüleyen ve en üstte çıkan alandır.

Bir araştırmaya göre kullanıcıların %33’ü snack pack sonuçlarını, %40’ı ise organik sonuçlarını tıklıyor.

Günümüzde bu tür aramalar telefonlardan, sesli asistanlardan ve harita uygulamalarından yapılıyor, bu nedenle optimizasyon yapmak için hepsini birden düşünmemiz gerekiyor.

Ayrıca Google haritaları yol tarifleriyle ilgili yardım sağlıyor. İşletmeniz arandığında, arama sonuçlarının sağ tarafına gerekli tüm ayrıntıları gösteren bir kutu ekliyor. Bu kutuya da “My Business” alanı deniyor.

Yerel SEO, sitenizin Google haritalarında gösterilmesini ve gelişmiş arama sıralamalarında görünürlüğünü sağlıyor.

Rekabetin ve işletmelerin artmasıyla, bölgedeki işletmeler hakkında bilgi sahibi olma ihtiyacı giderek artıyor. Google bu güncellemeler ile yanımızda olan işletmeleri görmemize izin veriyor. Google Local optimizasyonu ile işletme bilgilerinizi, hizmetlerinizi ve güvenilir bir işletme olduğunuzu kullanıcılara gösterebilirsiniz.

İşletmelerin artan rekabetle sonuçlanan Google Local sonuçlarında kendileri için bir yer yaratması ve buna ayak uydurması gerekir. Google Rehber, gerçek bir çevrimiçi varlık oluşturmanıza yardımcı olur. Yerel işletmelerin Google Haritalar’da listelenmesini ve mağaza hakkındaki bilgileri tüketicilere göstermesini sağlayan çevrimiçi bir araçtır.

Yerel SEO ile organik SEO arasında bazı farklılıkları vardır ve yerel arama sonuçları daha hızlı değişmektedir.

Yukarıdaki tablo, yerel SEO çalışmaları içindeki çeşitli sıralama faktörlerinin ağırlıklandırılmasını göstermektedir. Burada dikkat edilmesi gereken noktalar Google My Business sinyalleri, linkler, review sinyalleri ve site içi sinyallerdir. Standart SEO çalışmalarımızdan farkı; My Business, review alanı ve odaklanmak isteyeceğiniz bağlantı türleridir.

Local Pack listesinde yer almak istiyorsanız yapmanız gerekenler nelerdir?

Google My Business Optimizasyonu

Google My Business, işletme sahiplerinin arama motorunda ve artan hizmet portföyündeki çevrimiçi varlıklarını yönetmelerine yardımcı olan ücretsiz bir araçtır.

Google’ın Yerel Arama sonuçları yakındaki işletmelerin bir listesini, belirli bir işletmeyi ve işletme ile ilgili bilgileri (adres, çalışma saatleri vb.) bulmak ve potansiyel olarak satın almak için gereken bilgilerin birçoğunu gösterir.

Ayrıca Google’ın Bilgi Grafiği, veritabanında belirli aramalarla alakalı işletmeler ve ilgili varlıklar hakkında bilgi oluşturmasına yardımcı olmak için doğrulanmış Google My Business bilgilerini kullanır.

Yeni bir liste oluşturulduktan sonra, kolay erişim ve aranabilirlik için geleneksel Google Arama ile senkronize edilen bir Google Haritalar konumu oluşturulur.

Google My Business ve listesi hakkında bilgileri aşağıda görebilirsiniz:

  • Google My Business alanı sitenizin asıl web sitesi yerine geçmez.
  • İşletmeniz hakkında verdiğiniz bilgiler Google Arama’da, Google Haritalar’da ve Google + ‘da görünebilir.
  • İşletmeler için Google Places for Business ve Google+ Pages Dashboard, daha önce işletme bilgilerinizi yönetme yollarıydı, ancak ikisi de otomatik olarak Google’ın evrensel platformu Google My Business’a yükseldi.

İlk olarak Google My Business listesi hazırlanmalı:

Google My Business listesi hazırlamadan önce bir arama yaparak işletmenize ait bir My Business hesabı olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor çünkü işletmeniz bir veya iki yıldan fazla Google’da yer alıyorsa kendiliğinden oluşan bir liste mevcut olabilir, böyle bir durumda sadece talep etmeniz gerekmektedir. Başarılı bir şekilde talep edildiğinde, bilgileri yıllar önce GMB listesinde kendiniz başlatmış gibi yönetebilirsiniz.

İşletmenizin zaten talep etmeniz gereken bir listeye sahip olmadığından emin olmak için GMB listeleri eklemek ve talep etmek için Google İşletme sayfasına gidin ve işletme adını ve adresini girin. İşletmenize ait bir sayfa yoksa bilgilendirme alacaksınız. Ayrıca, bir başkasının işletmenizi talep ettiği konusunda da size bilgi verebilir.

İşletmenizi oluşturmak için aşağıdaki adımları izleyin:

  • Doğru biçimlendirilmiş ve bağlantılar içeren uzun, benzersiz bir açıklama ekleyin.
  • İşletmeniz için doğru kategorileri seçin.
  • Mümkün olduğunca çok fotoğraf yükleyin.
  • Girişinize yerel bir telefon numarası ekleyin.
  • Web sitenize ve yerel dizinlere uygun olan işletme adresinizi ekleyin.
  • Yüksek çözünürlüklü bir profil resmi yükleyin.
  • Açılış saatlerinizi ve günlerinizi ekleyin.
  • Müşteriler için yorum alanı ekleyin.

İşletmeniz ile ilgili tüm detayları bu bölümde doldurduktan sonra Google My Business sayfamız hazırlanmış olacak. Bu alan hazırlandıktan sonra size posta ile “postcode” gelecek ve bu kodu girdikten sonra işletmeniz bilgileri ile Google My Business alanına eklenmiş olacak. Artık işletmeniz doğru bir şekilde kullanıcılara gösterilecek.

NAP (Name, Address, Phone Number) Düzenlenmesi

Web sitesinin ismi, adresi ve telefon numarası doğru bir şekilde güncellenmesi gerekmektedir. Ayrıca, arama motorlarına şirket bilgilerinizi doğru göstermeleri için ihtiyaç duydukları her şeyi vermek için Schema.org işaretlemesini kullanmak gerekecek.

Web sitenize yerleştirmeniz gereken kod aşağıdaki gibi olmalı:

<div itemscope itemtype=”http://schema.org/LocalBusiness”>
<p itemprop=”name”>COMPANY NAME</p>
<p itemprop=”address” itemscope itemtype=”http://schema.org/PostalAddress”>
<p itemprop=”streetAddress”>ADDRESS LINE 1</p>
<p itemprop=”addressLocality”>CITY</p>,
<p itemprop=”addressRegion”>REGION</p>
<p itemprop=”postalCode”>POSTCODE/ZIP</p.
<p itemprop=”telephone”>PHONE NUMBER</p>
<meta itemprop=”latitude” content=”LATITUDE” />
<meta itemprop=”longitude” content=”LONGITUDE” />
</div>

Yukarıdaki şablonu kendi web sitenize uygun olarak oluşturabilirsiniz.

Local Reviews Optimizasyonu

Local Reviews olarak bilinen “lokal incelemeler” yerel arama sıralaması üzerinde büyük etkisi vardır.

Local Reviews ile öncelikle mevcut hedef kitlenizle temasa geçerek sitenizi incelemeleri için teşvik edeceksiniz. Bu durum sitenizin görünürlüğünü etkilerken müşterilere işletmenize güvenmeleri için bir yol açacaktır.

Bu konu hakkında Amerika’da bir deney yapılıyor. Deneyde insanlara babalarının bir konumda kaçırılıp kilitli kaldığı söyleniyor ve telefon kapatılıyor. İnsanların ne yaptığı gözlemlendiğinde ise bir denek ilk olarak SERP’te arama yapıyor ve reklamları geçerek Snack Pack alanına geliyor. Buradaki işletmelerde ilk başta çıkan işletmeyi seçiyor. Neden o işletme seçildiği sorulduğunda ise; ilk sırada çıkması ve yorumların iyi olması olduğunu söylüyor.

Peki burada aklımıza takılan bir şey var. Organik sonuçlarda yıldızlar ve yorumlar olsaydı davranışı değişir miydi?

İkinci denek ise araştırma yapmadan önce konumunu değiştiriyor ve SERP’te arama yapıyor. Bu denek birinci denek gibi yapmayarak ilk iki işletmeyi de inceliyor. Neden o işletmeleri incelediği sorulduğunda ise yine aynı cevap alınıyor, yıldızlar ve yorumlar dikkat edilerek en iyi yerel sonucu seçtiğini söylüyor.

Üçüncü denek ise diğerlerinden farklı olarak çeşitli aramalar yapıyor. Bu deneğin dikkatini çeken site ilk yerel sonuçta yer almıyor çünkü ilk sırada çıkan sonucun yorumları ve yıldızları bulunmuyor. Yorumlu ve yıldızlı diğer işletmeye bastığında ise harita bölümü açılması ve yorumların olumlu olması deneği etkiliyor.

Her kullanıcının davranışının benzersiz olduğu açık olsa da, bu deneyde odaklanabileceğiniz çok net bazı sonuçlar ortaya çıkıyor:

  1. Yapılan her testte, tıklamayı en çok yorumlar bölümü etkiledi. Aynı zamanda rakiplerin de yıldızları ve yorumları inceleniyor. Böylelikle olumlu yorum alan ve yıldızı çok olan işletmeler tıklanıyor.
  2. Önemli kaynaklardan bağlantı alan işletmeler daha fazla güven sağlıyor.
  3. İlk üç sonuçta listelenmemiş olsanız bile, bazı kullanıcıların siteye girme nedeni harita sonuçları. 6. veya 7. sırada listelenen sayfaların harita özelliği bulunuyor bu durumdan da yararlanılabilir. Bizim üstümüzde listelenen rakiplerimizde yıldız veya yorum yoksa ve bizim yıldızlarımız ve yorumlarımız güçlü ise kullanıcıyı etkileyebilir.
  4. Anahtar kelime araştırmanızı niş pazarınız için yapın ve coğrafi değiştiricileri göz önünde bulundurun. Hedeflediğiniz kelimelerin varyantları için uygun anahtar kelime hacimlerine baktığınızdan ve gerektiğinde optimize ettiğinizden emin olun.

Ayrıca yorumlar ve yıldızlar için aşağıda listelenenleri yapmamaya dikkat etmelisiniz:

  • Reviews için ödeme yapmayın, kendiliğinden yapılması her zaman önemlidir.
  • Müşteri gibi yorum yapan pazarlamacılara dikkat edilmeli.
  • İşletmenize kendiniz veya çalışanlarınız yorum yapmamalı.
  • Aynı ağa sahip bir ortamdan yorum yapılmamasına dikkat edin. Bunu yapan müşteriler için bir filtreleme şansınız yok fakat kendi şirket içinde yapılırsa önlem alabilirsiniz.
  • Şirketiniz tarafından rakiplerinize karşı olumsuz bir yorum ya da inceleme yapılmamalı.
  • Tek bir platforma yönlenmeyin. Her zaman çeşitlilik sağlamak önemlidir, bir platformda işletmeniz ile ilgili olumsuz bir durum olduğunda çeşitlilik sayesinde olumlu bir taraf olacaktır.
  • Olumsuz yorumlara karşı profesyonel olmayan sahiplerin verdiği yanıtlarla itibarınıza zarar vermeyin. Olumsuz yorumlara her zaman profesyonellik, dürüstlük ve mükemmel müşteri hizmetleri konusunda gelecekteki müşterilere güvence vereceğinizi düşünerek yanıtlayın.
  • Belirli inceleme platformlarının kurallarını göz ardı etmeyin.
  • Kendinize ait başka web sitesi var ise dürüst incelemeler ve referans için kullanabilirsiniz.
  • Google artık üçüncü parti yorum sitelerinden verileri çekiyor. Bu nedenle Zomato, Booking gibi sitelerde de kullanıcı yorumlarına dikkat edilmeli.

Ek olarak yukarıda da bahsettiğim gibi yıldız alanı çok göründüğü için direkt kullanıcıyı etkiliyor. İşletme için bu yıldızları almak çok önemlidir. Kullanıcıların en çok değer verdiği özellik yıldızların genel ortalamalarıdır, artık işletmeniz için puan 4’ün altında ise kullanıcılar işletmenizi silebilir ve bu nedenle işletmeniz görünmeyebilir.

Yerel Site İçi SEO Faktörleri

Yerel işletmeler için sayfa içi SEO yöntemleri hepimizin bildiği yöntemlerdir. Yerel arama listelerinde sayfa içeriğine karşı büyük bir ağırlık var, bu nedenle mümkün olduğunca içeriğimizden en yüksek değeri almaya çalışmalıyız.

Bu konu ile ilgili 2018’de yapılan ayrıntılı bir çalışmaya buradan ulaşabilirsiniz.

Bu çalışmadan çıkan önemli noktaları aşağıda iletiyorum:

  • Açılış sayfası başlık etiketine şehir, bölge ve alakalı bir anahtar kelimeyi eklemeye çalışın.
  • Açılış sayfası H1 etiketine şehir, bölge ve alakalı bir anahtar kelimeyi eklemeye çalışın.
  • Açılış sayfası URL’ine şehir, bölge ve alakalı bir anahtar kelimeyi eklemeye çalışın.
  • Açılış sayfası içeriğine il, bölge ve alakalı bir anahtar kelimeyi eklemeye çalışın.
  • Açılış sayfası görselinin “alt” etiketlerine şehir, bölge ve alakalı bir anahtar kelimeyi eklemeye çalışın.
  • İçeriklerin her zaman söylediğimiz gibi doyurucu ve derin olmasına dikkat edin.
  • Kullanıcı deneyimi için verilen servislerle ilgili açıklayıcı bilgi vermeye çalışın.
  • Müşteri yorumları, referanslar, konumlar, ulaşım ve yol tarifleri eklemeye çalışın.
  • NAP bilgilerinin her sitede tutarlı olmasına dikkat edin.
  • Mümkünse açılış sayfasında bulunan footer alanında adres ve iletişim bilgileri olmasına dikkat edin.
  • Birden çok kontakt sayfamız varsa bunları linklerken yüksek hiyerarşiden linklenmeli yani ana navigasyondan linklemeye başlanmalı.
  • İşletme konumunuzu içeren bir Google haritasını açılış sayfasına eklemeye çalışın.
    • Yukarıda da bahsettiğimiz gibi schema.org sitesi ile Local Business işaretlemelerinin yapıldığına emin olunmalı,
    • Her zaman söylediğimiz gibi başlık hedef kitle odaklı ve dikkat çekici olmalı,
    • Meta description yapısı açıklayıcı olmalı,
    • URL yapısı anahtar kelime odaklı olarak optimize edilmeli,
    • Yukarıda da bahsettiğimiz gibi reviews alanı oluşturulmalı,
    • Sitemiz mobil uyumlu olmalı,
    • Hedeflediğimiz bölgeye ve kitleye yönelik anahtar kelime analizi yapılmalı.

      Yerel Link Building

      Yerel SEO kampanyalarında ilgili siteler ile bağlantı kurma inanılmaz derecede önemlidir fakat yeteri kadar dikkat edilmiyor.

      Standart SEO ile kıyasla yerel SEO, işletmenizle gerçekten alakalı olan diğer yerel web sitelerinden gelen bağlantılara çok daha fazla güveniyor. Bu nedenle yüksek otorite web sitelerinden ve yaptığınız iş ile ilgili web sitelerinden referans almaya dikkat edilmeli.

      İşletmeniz için oluşturacağınız NAP bilgilerine tutarlı bir şekilde link verilmesi çok önemlidir.

      Aldığınız tüm alıntıları veya linkleri kontrol etmek için Bright Local gibi bir araç kullanabilir ve sonra hepsini tutarlı olacak şekilde güncelleyebilirsiniz. Aracı, rakiplerinizin alıntı yapılan siteleri izlemek ve kendi web sitelerinizi de aynı web sitelerine eklemek için kullanabilirsiniz.

      Yerel citation almak için bazı ipuçları:

      • Moz web sitesindeki geniş alıntı listesine göz atmalısınız ve alıntılarınızı manuel olarak gönderebilirsiniz.
      • Rekabet için bağlantı araştırması yapmak ve rakiplerinizin kazandığı linkleri bulmak için AhrefsMajestic veya Open Site Explorer gibi araçları kullanabilirsiniz.
      • Rakiplerinizin NAP listesindeki bahsedilen yerleri takip etmek için Mention veya Google Alerts aracılığıyla uyarıları ayarlayabilirsiniz.

      İşletmenize referans almak için ya da işletmenizden bahsedilmesi için neler yapılabilir?

      • İşletmeniz ile ilgili web siteleri bulunabilir ve sponsorluk hakkında onlarla iletişim kurulabilir.
      • Yerel etkinlikler oluşturarak etkinlikler ile bağlantı oluşturulabilir.
      • İşletmeniz hakkında yapılan röportajlar var ise göz önüne çıkarabilirsiniz.
      • Yerel organizasyonlara, ürünleriniz veya hizmetleriniz için, web sitelerinde verilen bir bağlantı karşılığında indirim yapabilirsiniz.
      • İşletmenizin aldığı yerel ödüller var ise sitenizde gösterebilirsiniz.
      • Yerel haberler için PR çalışması yapılabilir.
      • Düzenli olarak rakiplerinizin linkleri üzerinde çalışma yapın ve kendinize fırsat yaratın.
      • Öğrencilere burs vererek üniversitelerden ve kariyer sitelerinde iş alanı oluşturarak benzer platformlardan link alabilirsiniz.

      Tıklanma Oranı (CTR)

      Tıklanma Oranının bu kadar güçlü bir sinyal olması şaşırtıcı değil çünkü Google’ın AdWords platformundaki Kalite Puanı ölçütlerinden biri olarak kullanılıyor. Elde ettikleri kullanıcı deneyimini ölçeceklerini ifade ediyor.

      Rand Fishkin, tıklama oranındaki büyük artışın arama sıralamalarındaki etkisini görmek için Twitter takipçileri ile ilginç bir deney yaptı. Bir site 7. sırada listeleniyordu ve Rand bir tweet atarak kullanıcılara bu sitenin aramalarını ve sonuçlarını kendi ile paylaşmasını söyledi. Tahminen 175 – 250 kişinin bu deneye katıldığı düşünülüyordu. Deney bitiminde sayfanın 1. sırada listelendiği görülüyordu. Google’ın sıralama faktörlerinde sadece tıklanma oranı olduğu bu deney ile söylenemez tabi ki ama etki ettiğini görebiliyoruz.

      Önemli bir faktör olan CTR için neler yapılabilir?

    Mobil Uyumluluk Testi

    Araştırmalara göre mobil kullanıcıların bir işletme ile mobil site üzerinden iletişim kurma olasılığı %61 oranındadır. 2019’da mobil kullanım oranı da artmışken sitemizin mobil uyumlu olmaması bizim için olumsuz bir durumdur.

    Sitemizi Google’ın Mobil Uyumluluk Testi aracı ile kontrol etmeliyiz:

    zeo.org testi geçmiş görünüyor.

    Sitenizin de mobil uyumlu olması bu tür aramalarda tıklanma oranı için çok önemlidir.

    Mobil uyumluluk kontrolünden sonra tıklanma oranı için ve lokal aramalarda üst sıralarda çıkmak için ilk yapmamız gereken tabi ki “anahtar kelime analizi”.

    Anahtar Kelime Analizi

    İşletmenize ve hedef kitlenize yönelik kelime analizi yapmak zor değil sadece hedef kitlenizi iyi tanımanız gerekiyor. Yukarıdaki örnekten devam edecek olursak işletmenizin Kadıköy’de bir cafe olduğunu varsayalım müşteriler kafenizi “kadıköydeki cafeler”, “en yakın cafeler” ve “kahve içeceğimiz cafeler” vb. sorgularla mı arayacak? Bunlara karar vermek için Ahrefs aracını kullanarak aranma hacmi yüksek olan kelimeyi hedefleyebiliriz.

    Örneğin “kadıköydeki cafeler” üzerinden bir arama yaptığımızda aşağıdaki sonuç ile karşılaştık:

    Görüldüğü gibi “kadıköydeki cafeler” sorgusu en fazla aranma hacmine sahip olduğu için bu kelime hedeflenebilir.

    Not: Bu örneğimiz çok niş bir örnek olduğu için bu kadar az kelime seçenekleri çıkmıştır.

    Ek olarak Google’da arama yaptığımızda “ilgili aramalar” bölümünde bir kaç kelime de bize örnek olabilir:

    Bu aramalarımız bittikten sonra rakip incelemelerine geçebiliriz. Ahrefs’te “content gap” bölümünü kullanarak rakiplerimizin sıralandığı kelimeleri inceleyerek hedefleme yapabiliriz. Böylelikle hedef kitlesine yönelik araştırma yaparak lokal aramalarda başarı sağlayabiliriz.

    Yeni Güncelleme: Mevsimsel İşletmeler İçin Google My Business

    Klasik yerel SEO’ya ek olarak Google My Business mevsimsel işletmeler için yeni güncelleme getirdi. Bu güncelleme mevsimlik işletmeler için yeni kurallar ve sezon dışı aylarda mesai saatleri ayarlama hakkında detaylara sahip.

    Sezonluk bir işletme yönetiyorsanız, sezon dışı aylarda “geçici olarak kapatılmış” olarak işaretlenmesi artık önem taşıyor.

    Eskiden, işletme saatleri Google My Business bölümünden silindiği sürece sezon dışı aylarda bu liste “açık” kalabiliyordu. Şimdi tüm listenin (geçici olarak) kapalı olarak işaretlenmesi gerekiyor. Bu sayede işletme arama sonuçlarında göründüğünde, “geçici olarak kapalı” yazan belirgin bir kırmızı etiketi olacak.

    Google My Business, işletme sahiplerine girişlerin geçici bir şekilde kapalı olarak işaretlemesine izin vermiyor. Bunu yapmak için, işletmenin sahibinin Google My Business desteğiyle iletişim kurması ve “geçici olarak kapatılmış” ayarını istemesi gerekiyor. İşletme yeniden açıldığında, normal iş saatlerini işletme sahibi tekrar girebilir.

    İşletmenizin mevsimsel saatleri varsa, aşağıdaki yönergeler kullanılmalı:

    1. İşletmenizin açık olduğu sezonda, normal çalışma saatleri ayarlanmalı. Tatiller, geçici kapanışlar veya diğer etkinlikler için özel saatler ayarlayabilirsiniz.
    2. Ayrıca, işletmenizin yalnızca iş tanımında belirli bir mevsimsel dönem için açık olduğunu da belirtebilirsiniz.
    3. Sezon dışı boyunca, işletmenizin geçici şekilde kapalı olarak işaretlenmesi için destek birimiyle iletişim kurunmalı. Alternatif olarak, bu süre zarfında işinizi “kalıcı olarak kapalı” işaretleyebilirsiniz. İşletmeniz tekrar açıldığında normal çalışma saatlerini ayarlayabilirsiniz.

    Tüm kullanıcıları birden hedeflemek yerine işletmenize yakın olan, mağazanıza uğrayarak alışveriş yapma fırsatı olan ve satın alma potansiyeline sahip kullanıcıları hedefleyerek konumlandırma yapılmalı. Yerel SEO ile elde edeceğiniz güçlü sonuçlar müşteri sayınızın artmasına ve bu müşterilerin müdavimlere dönüşmesine yardımcı olabilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here