Ana sayfa Arama Motorları SEO ve Dijital Pazarlama Rakip Firma Analizi Araçları

SEO ve Dijital Pazarlama Rakip Firma Analizi Araçları

4
0

Rakipleriniz hangi anahtar kelimeleri hedefliyor? Rakipleriniz hangi sitelerden backlink almış ve içeriklerini tanıtmak için hangi platformları kullanıyorlar? Gerçekte sizin hedef kitleniz kimler?

Tüm bu sorular, özellikle dijital pazarlama ve SEO uzmanları için cevaplanması gereken önemli sorulardır. Rakibinizin ne yaptığını bilmek, pazarlama stratejinizde size çok yardımcı olabilir.

Bu yazımızda, kitleniz ve rakip firmalarınızı analiz etmek, rekabet gücünüzü görebilmek ve pazarlama/içerik stratejisi geliştirebilmek için gerekli  bazı araçlardan sizlere bahsedeceğiz. Bu araçlar en popüler rakip analizi araçlarıdır dersek abartmış olmayız diye düşünüyorum. Bunlar:

  1. Ahrefs
  2. Semrush
  3. Advanced Web Ranking
  4. Buzzsumo
  5. Ubersuggest

Hadi başlayalım.

1. Ahrefs

Rakip Analizi Aracı – Ahrefs

Ahrefs tartışmasız backlink izlemeanahtar kelime ve rakip analizi için en kapsamlı SEO aracıdır.

Rakiplerinizin nerelerden backlink aldığını (keza sizin backlink denetiminizi), rakiplerinizin ve sizin hangi anahtar kelimelerde sıralamada nerede olduğunuzu (sıra takibi) ve sitenizin sergilediği performansı ölçmek/görmek için ahrefs’i kullanabilirsiniz.

Ahrefs’in tüm maharetleri bunla sınırlı değil. İçerik geliştirmek için de harika bir anahtar kelime araştırma aracıdır ahrefs. Fakat fiyatları biraz tuzlu. Müşterilere 99 dolardan başlayan paketler sunuluyor.

2. Semrush

Rakip Analizi Aracı – Semrush

Bir diğer güçlü analiz aracımız Semrush.

Ebay, Disney, Booking gibi büyük birçok referansa sahip olan Semrush, SEO denetimirakip analizi, sıra takibi, backlink denetimi ve analizi gibi harika donanımlara sahip.

Fiyatları ahrefs’le aynı gibi, paketleri 99,95 USD’den başlıyor.

3. Advanced Web Ranking

Rakip Analizi Aracı – Advanced Web Ranking

Advanced Web Ranking (AWR), gelişmiş bir web sıralaması aracıdır (sıra bulucu). AWR masaüstü yazılımı veya çevrimiçi bir uygulama olarak satın alınabiliyor.

AWR, sıralamalarınızı izlemeyi ve rakipleriniz olan firmalarla karşılaştırma yapmanızı kolaylaştıran bir uygulama. Sıralama gelişiminiz hakkında farklı raporlar üretebiliyor. Ayrıca içerisinde SEO denetimi de mevcut.

Bonus özelliği, Google Analytics ve Google Search Console ile entegrasyonu. Bu özellik sayesinde AWR olmadan bu verilere erişebiliyorsunuz. AWR müşterilerine, 49 Dolar’dan başlayan paketler sunuyor.

4. Buzzsumo

Rakip Analizi Aracı – Buzzsumo

Buzzsumo , ana sayfasında söylediği gibi “Hangi içeriğin veya rakiplerin paylaşımlarında en iyi performansı gösterdiğini analiz ediyor”.

Yapmanız gereken şey, arama kutusuna bir konu veya alan adı girmektir. BuzzSumo size, herhangi bir konuda en çok paylaşılan içeriği gösterecektir. Bu harika aracı kendiniz kullanabilir veya rakiplerinizin neler yaptığını görebilirsiniz.

Buzzsumo‘nun ayrıca, belirleyeceğiniz anahtar kelimeler için uyarılar oluşturmanıza imkan tanıyan bir web izleme aracı da var. İsterseniz güncellemeleri e-postayla alabilirsiniz. Buzzsumo müşterilerine, 79 USD’den başlayan kullanım paketleri sunuyor.

5. Ubersuggest

Rakip Analizi Aracı – Ubersuggest

Ubersuggest, Google’ın otomatik tamamlama sonuçlarına göz atarak yüzlerce uzun kuyruk anahtar kelimeleri bulmanıza yardımcı olur. Gerçekten çok faydalı bir anahtar kelime analizi aracı. Kullanıcısına anahtar kelime analizi, yeni anahtar kelime teklifleri, anahtar kelimelerin mevsimler aranma eğilimlerini, rekabet gücünü…vb birçok kritik bilgiyi sunuyor.

Web ağında, haberlerde, görsellerde, youtube’da…vb alanlarda özel arama ve ülke seçeneği de sunan Ubersuggest’in en güzel yanı ücretsiz.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here