Ana sayfa Arama Motorları Google Arama Sonuçlarına Gönderi Takip Özelliği Ekleyecek

Google Arama Sonuçlarına Gönderi Takip Özelliği Ekleyecek

10
0

Google, arama sonuçlarına gönderi takip özelliği ekleyeceğini açıkladı. Kullanıcıların gönderi takibi için Google’da arama yaptıklarını, bu takip işlerini kolaylaştırmak için yeni bir güncelleme yapılacağını belirten Google, bu özelliği direkt arama sonuçlarına entegre edecek.

Bir gönderi sorgulamasında uygulanan adımlar Google arama sonuçlarında da takip edilecek, kullanıcılar gönderi takip numarasını girecek ve gönderinin ne durumda olduğunu kolaylıkla sorgulayabilecekler.

Google konu ile ilgili;

“Kullanıcılar genellikle gönderilerinin durumu hakkında bilgi elde etmek için Google Arama’yı kullanıyorlar. İşleri kolaylaştırmak için, nakliye şirketlerinin insanlara paketlerinin durumunu arama sonuçları üzerinde göstermelerini sağlayan yeni bir paket izleme özelliği oluşturduk” açıklamasında bulundu.

Tabi bu özelliğin kullanabilmesi için kargo firmalarının, Google’ın izleme bilgilerine ulaşması için sisteme kayıt olması gerekiyor. Yine bu özelliğin kullanılabilmesi için RESTful JSON veya XML API kullanılması gerekecek.

Kullanıcıların ihtiyaç duydukları bilgileri doğrudan SERP üzerinden edinebilmeleri, ilgili sitelerin trafiği üzerinde de oldukça büyük bir etkiye neden olacağını söylemek de yanlış olmaz.

İşte doğrudan Google arama sonuçlarında gönderi takip sorgulama özelliğine bir örnek:

Google Arama Sonuçları Gönderi Takip Özelliği
Google Arama Sonuçları Gönderi Takip Özelliği

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here