Ana sayfa Arama Motorları Neden Dijital Pazarlama?

Neden Dijital Pazarlama?

Bu soruya onlarca sayfalık cevap verilebilir. Fakat sizin için en en kısa şekilde cevap vermeye çalışacağım.

40
0

Bu soruya onlarca sayfalık cevap verilebilir. Fakat sizin için en en kısa şekilde cevap vermeye çalışacağım.

1. ÖLÇÜLEBİLİRLİK

Dijital pazarlama faaliyetlerinizi ölçümlendirebilirsiniz. Oluşturulan reklam kampanyalarının tüm istatistiklerine ulaşabilirsiniz. Maliyeti, zaman aralığı, hedef kitle, ilgi alanları, yaş, şehir vs. tüm detaylar hedefe uygun şekilde belirlenmelidir. Bu şekilde reklam kampanyaları daha doğru şekilde ölçülebilir. Radyo, TV, bilboard, gazete, matbuu reklamlar vb. geleneksel pazarlama araçlarında ROI yani, yatırımınızın geri dönüşüm oranı verisini takip etmeniz imkansıza yakındır. Fakat dijital pazarlama faaliyetlerinde ölçümler oldukça anlaşılırdır. Bu sayede paranızı nereye harcadığınızı, dönüşümlerin ne olduğunu öğrenebilir, yatırımlarınızı doğru yönlendirebilirsiniz.

2. FAYDA / MALİYET

Maliyetlerin size kazandıracağı fayda dijital pazarlamada oldukça yüksektir. Gazete, TV vb. kanallar ile reklam vermenin maliyetleri yüksek ve insanlar tarafından tercihi oldukça azalmaktadır. Unutmayın #Youtube Dünyanın en çok izlenen TV kanalı olmuştur.

3. HIZ

Gerçek zamanlı etkileşim ile e-ticarette çok hızlı sonuçlar alabilirsiniz. Doğru bir dijital pazarlama stratejisi ile #Aliexpress 11.11 kampanyası dahilinde 2018 yılında 85 saniyede 1 milyar dolarlık satışı yakalamıştır.

4. SEGMENTASYON

Dijital pazarlama ile reklam kampanyalarınız ile belirli müşterileri hedeflemekle kalmaz, aynı zamanda müşteri segmentasyonuna da izin verir. Segmentasyon ile reklam maliyetlerini düşürebilir, satış oranını artırabilirsiniz.

5. ASLA UYUMAZ!

İnternet asla uyumuyor ve 7 gün 24 saat online kalıyor. Bu büyük bir fırsat. Çok basit bir örnek vermek gerekirse, fiziksel bir mağaza açmanız ile bir internet mağazası açmanız arasındaki farkları ele alalım.

  • Online mağaza yılın 365 günü gece ve gündüz açıktır, fiziksel mağazanız sadece ilgili bölgede hizmet verir ve saat sınırlaması vardır.
  • Online mağazalar tatile girmez.
  • Online mağazaların ek giderleri, fiziksel mağazalar göre çok daha düşüktür.
  • Online mağazanızda günün her saati sipariş alabilirsiniz.
  • Online mağazanız Dünyanın her ülkesinde, her mahallesinde hatta her sokağında fiziksel mağaza açmaktan farksızdır.

ORHAN GAZİ CAN | Dijital Pazarlama Uzmanı

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here